01/01/2022

Μονώσεις στα Χανιά: Γιατί η υγρομόνωση είναι ιδανική για το σπίτι σας!

Πολλοί πελάτες μας που κατασκευάζουν την οικοδομή τους ή κάνουν επισκευές στο σπίτι τους ψάχνουν για μονώσεις στα Χανιά. Πολλοί πελάτες μας επιλέγουν υλικά για μόνωση από την ΤΟΥΡΝΑΣ ΑΕ για να προστατεύσουν και να θωρακίσουν την κατοικία τους από τις καιρικές συνθήκες. Μια συμφέρουσα λύση είναι αυτή της υγρομόνωσης που η εταιρεία μας παρέχει μονωτικά υλικά στην αγορά των Χανίων εδώ και χρόνια. 

Υγρομονωση ταρατσας στα Χανιά: Μια Συμφέρουσα λύση μόνωσης.

Η υγρομόνωση και στεγανοποίηση αποτελεί εδώ και δεκαετίες μια φθηνή, γρήγορη και αποτελεσματική λύση για όσους επιθυμούν να μονώσουν και να προστατεύσουν τους χώρους της κατοικίας τους. 

Μονωτικά και χρώματα σπιτιού στα Χανιά- Τουρνας οικοδομικά υλικά
Μονωτικά και χρώματα σπιτιού στα Χανιά- Τουρνας οικοδομικά υλικά

Πλεονέκτημα της υγρομόνωσης ενός χώρου ή μιας ταράτσας είναι η γρήγορη εφαρμογή της και η δυνατότητα περάτωσης της κατά τμήματα. Έτσι, ένα σπίτι στα Χανιά μπορεί να προβεί σε μόνωση της ταράτσας του κατά τους χειμερινούς μήνες με υλικά από την εταιρεία μας (όπου υπάρχει και μεγαλύτερη ανάγκη) ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να επιλέξει να προβεί σε μια στεγάνωση των ζαρντινιέρων, των υπόγειων χώρων μιας κατοικίας ή και την διόρθωση τυχόν υγρασιών που έχουν προκύψει στην κατοικία κατά την διάρκεια του χειμώνα. 

H υγρομόνωση χρησιμοποιείται κατά κόρον για την διόρθωση και την επίλυση τυχόν υγρασιών που προκύπτουν στο κτίριο ή σε συγκεκριμένες περιοχές μιας κατοικίας. 

Υγρομόνωση: Τύποι μονώσεων και αναλώσιμα που διαθέτουμε.

Υπάρχουν κυρίως 2 τύποι υγρομόνωσης. Πολλοί συγχέουν σε αυτή και την διαδικασία της θερμοπρόσοψης για την οποία επίσης διαθέτουμε υλικά και έχουμε ήδη αναφερθεί εκτενώς. 

Αντίθετα με τον θερμοπρόσοψη μιας κατοικίας, η υγρομόνωση χρησιμοποιεί υγρά μονωτικά για την επίτευξη μόνωσης, προστασίας και στεγανοποίησης μιας ταράτσας ή ενός άλλου χώρου. 

μονώσεις Χανιά-Υλικά μονώσεων και χρώματα οικοδομής Τουρνάς
μονώσεις Χανιά-Υλικά μονώσεων και χρώματα οικοδομής Τουρνάς

Η υγρομόνωση με υγρά επαλειφόμενα στεγανωτικά μονωτικά είναι η πιο συνηθισμένη επιλογή. Το πόσο υλικό στεγάνωσης (μονωτικό) θα χρειαστεί σχετίζεται άμεσα με την ηλικία του κτιρίου, την επιφάνεια, τον τρόπο εφαρμογής, την προεργασία και το είδος της μόνωσης που θέλουμε να επιτύχουμε. Συνήθως χρειάζονται τουλάχιστον 2 χέρια για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο κεντρικό μας κατάστημα στο Βαμβακόπουλο Χανίων διαθέτουμε μια πλήρη συλλογή από μονωτικά, και χρώματα οικοδομής κορυφαίων κατασκευαστών για όλες σας τις ανάγκες. 

Ένα άλλο είδος μόνωσης είναι και η υγρομόνωση με ασφαλτόπανο ή αυτοκόλλητη μόνωση, όπου ένα ειδικό ρολό από άσφαλτο προσκολλάται στην επιφάνεια που θέλουμε να μονώσουμε με ειδικά υγρά βερνίκια και φλόγιστρο. Είναι μια πιο ακριβή λύση, όμως έχει μεγαλύτερη αντοχή και διάρκεια στο χρόνο από τις κλασικές μεθόδους μόνωσης. 

Μονωτικά υλικά και Μονώσεις κατοικιών : Κάτα πόσο είναι απαραίτητες;

Όπως ακριβώς ο σωστός οπλισμός και τα σίδερα οικοδομών είναι απαραίτητος για την ασφάλεια και την ενίσχυση ενός κτιρίου εναντίων των ταλαντώσεων αλλά και των καιρικών και γεωλογικών φαινομένων όπως οι σεισμοί, έτσι και οι μονώσεις κατοικιών παίζουν ρόλο στην ασφάλεια του κτιρίου. 

οικοδομικά υλικά στα Χανιά- ΤΟΥΡΝΑΣ
οικοδομικά υλικά στα Χανιά- ΤΟΥΡΝΑΣ

Μια μόνωση κατοικίας θωρακίζει το σπίτι από τις καιρικές συνθήκες. Έτσι, ένα σπίτι με μόνωση ταράτσας με αξιόπιστα υλικά και σωστή τοποθέτηση από επαγγελματίες χαρίζει δροσιά κατά το καλοκαίρι και πιο ζεστό περιβάλλον κατά τον χειμώνα. 

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα από την μόνωση στο σπίτι σας στα Χανιά προκύπτει για το ίδιο το κτίριο. Μειώνοντας την κατοικία σας αυξάνετε το προσδόκιμο ζωής του κτιρίου και το προστατεύετε από τα στοιχεία που φθειρουν την κατασκευή όπως η βροχή και η υγρασία. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται εντυπωσιακά η αντοχή του κτιρίου στον χρόνο καθώς και μειώνεται το ποσό που χρειάζεται να σπαταλήσετε σε επισκευές σε βάθος χρόνου. 

Μόνωση ταράτσας: Προσοχή στα υλικά.

Ένας από τους λόγους που μονώσεις ταρατσών και παραπλήσιων χώρων συχνά αποτυγχάνουν, ή δεν έχουν την αποτελεσματικότητα που χρειάζεται είναι η επιλογή των λάθος υλικών. Πολλές φορές λάθος, ληγμένα ή φθηνά και χαμηλής ποιότητας υλικά επιλέγονται για την μόνωση μιας κατοικίας. 

Αν και η οικονομική διαφορά είναι ενδεχομένως ένα δέλεαρ, η ΤΟΥΡΝΑΣ ΑΕ σας προτείνει την επιλογή κορυφαίων υλικών στεγάνωσης και μόνωσης για καλύτερο και κυρίως εγγυημένο αποτέλεσμα. Όπως και στις υπόλοιπες υπηρεσίες και προϊόντα   που σας παρέχουμε για την οικοδομή σας στα Χανιά συνεργαζόμαστε με κορυφαίες εταιρείες του κλάδου δομικών και μονωτικών υλικών και σας προσφέρουμε καταξιωμένες υπηρεσίες με τα καλύτερα υλικά και προδιαγραφές. 

Οικοδομικά Υλικά και Σίδερα ΟΙκοδομών ΤΟΥΡΝΑΣ- Χανιά Κρήτης
Οικοδομικά Υλικά και Σίδερα Οικοδομών ΤΟΥΡΝΑΣ- Χανιά Κρήτης

Στεγάνωση ταράτσας: Αφήστε το στους ειδικούς! 

Πολλές φορές πελάτες μας επιθυμούν να μετριάσουν το κόστος της μόνωσης επιλέγοντας οικονομικές λύσης ή και προσπαθώντας να προβούν σε μόνωση σπιτιού μόνοι τους. Η εμπειρία της εταιρείας μας έχει δείξει πως συχνά τέτοιες επιλογές οδηγούν σε  λάθη και χαμένο χρόνο με αμφίβολο αποτέλεσμα που τελικά δεν λύνει το πρόβλημα αλλά το καλύπτει πρόσκαιρα. Η έμπειρη ομάδα της ΤΟΥΡΝΑΣ ΑΕ μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τα καλύτερα μονωτικά και υλικά βαφής, χρώματα και όλα τα απαραίτητα εργαλεία, ηλεκτρικά ή μη για την νέα σας μόνωση. 

Ηλεκτρικά Εργαλεία και αναλώσιμα ΤΟΥΡΝΑΣ- ΧΑΝΙΑ
Ηλεκτρικά Εργαλεία και αναλώσιμα ΤΟΥΡΝΑΣ- ΧΑΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για μια προσφορά υλικών για την μόνωση της κατοικία σας στα Χανιά! Η έμπειρη ομάδα μας είναι σε θέση να σας συμβουλέψει για τον τύπο μόνωσης, το κόστος, και  τα υλικά που ταιριάζουν  στην δικη σας ξεχωριστή περίπτωση.

ESPA banner